Кинеското вселенско летало е во орбитата на Месечината и се подготвува да слета

Кинеските власти објавија дека вселенското летало Change-5 успешно влезе во орбитата на Месечината и се подготвува да слета, како дел од историската мисија на природниот сателит на Земјата. Националната вселенска…

Текстот Кинеското вселенско летало е во орбитата на Месечината и се подготвува да слета е превземен од USB.mk.