Кинезите објавија дека детектирале сигнали на вонземска цивилизација, па ја избришале објавата

Кина соопшти дека нејзиниот џиновски телескоп Sky Eye можеби открил знаци на вонземски цивилизации, според извештајот во државниот весник Science and Technology Daily, но извештајот и публикацијата биле избришани набргу…

Текстот Кинезите објавија дека детектирале сигнали на вонземска цивилизација, па ја избришале објавата е превземен од USB.mk.