Кинезите развија е-кожа која ја имитира терморегулацијата на човечкото тело

Кинеските истражувачи неодамна развија нова електронска кожа со, како што велат, „одлична изотермална регулација“. Истражувачите од Јужниот универзитет за наука и технологија ја развија оваа терморегулаторна електронска кожа со биомиметички…

Текстот Кинезите развија е-кожа која ја имитира терморегулацијата на човечкото тело е превземен од USB.mk.