Кога вештачката интелигенција им се заканува на луѓето, тие стануваат покреативни

Истражувањето за начинот на популарната игра на табла Go, во која доминира вештачката интелигенција од 2017 година, покажа доста интересни резултати. Напредокот на вештачката интелигенција, кој можеме да го видиме…

Текстот Кога вештачката интелигенција им се заканува на луѓето, тие стануваат покреативни е превземен од USB.mk.