Кои маски штитат, а кои ја шират инфекцијата на Ковид-19 уште повеќе?

САД достигнаа рекордни пет милиони заразени од коронавирус, а сите напори да се запре ширењето на инфекцијата не успеаја. Иако постои притисок за конзистентно и широко распространето тестирање и развој…

Текстот Кои маски штитат, а кои ја шират инфекцијата на Ковид-19 уште повеќе? е превземен од USB.mk.