Користењето на витамин Д го намалува ризикот од тежок облик на Ковид-19 и смрт

Витаминот Д, се чини, има многу позначаен ефект на Ковид-19, отколку што претходно се веруваше. Како што се развива пандемијата на Ковид-19, научниците доаѓаат до нови сознанија, бидејќи во меѓувреме…

Текстот Користењето на витамин Д го намалува ризикот од тежок облик на Ковид-19 и смрт е превземен од USB.mk.