Креаторот на вештачката интелигенција поднесе оставка од Google и порача: „Се каам за тоа“

Џефри Хинтон, инженер на Google, кој се смета за креатор на вештачката интелигенција, даде отказ и сега предупредува на опасностите од понатамошниот развој на вештачката интелигенција. Хинтон работел во Google…

Текстот Креаторот на вештачката интелигенција поднесе оставка од Google и порача: „Се каам за тоа“ е превземен од USB.mk.