Куче-робот носи овци на пасиште (ВИДЕО)

Кучето-робот Спот, на американска компанија за дизајн, инженерство и роботика „Бостон Динамикс“, веројатно е од огромна помош кога станува збор за водење овци на пасиште. На видео, објавено од софтверската…

Текстот Куче-робот носи овци на пасиште (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.