Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска

Компанијата Lockheed Martin и испорача ласер од 300 kW моќност на американската армија, што значи дека е најмоќниот досега. Ласерот е развиен како дел од иницијативата HELSI (High Energy Laser…

Текстот Lockheed Martin и го испорача најмоќниот ласер досега на американската војска е превземен од USB.mk.