Луѓето со одредена крвна група поотпорни на Ковид-19

Голема студија направена во Канада нуди докази дека луѓето кои имаат нулта крвна група или се Rh-негативни, имаат помал ризик од заразување со коронавирус, јавува Ројтерс. Од 225.556 Канаѓани тестирани…

Текстот Луѓето со одредена крвна група поотпорни на Ковид-19 е превземен од USB.mk.