Луѓето со оваа крвна група имаат „златна крв“ – постојат само 43 лица на светот

Постојат четири основни типови крвни групи – А, Б, АБ и 0, а нивната зачестеност најмногу зависи од нашето потекло, односно генетиката поврзана со групата народи на која припаѓаме. Четирите…

Текстот Луѓето со оваа крвна група имаат „златна крв“ – постојат само 43 лица на светот е превземен од USB.mk.