Маск, Цукерберг и Гејтс разговараа за регулирање на AI со конгресмени во САД

Извршниот директор на Tesla, Илон Маск, извршниот директор на Meta, Марк Цукерберг и извршниот директор на Alphabet, Сундар Пичаи, денеска се сретнаа со американски конгресмени во Капитол на затворен форум…

Текстот Маск, Цукерберг и Гејтс разговараа за регулирање на AI со конгресмени во САД е превземен од USB.mk.