Маск и водечките експерти сакаат да го паузираат развојот на вештачката интелигенција додека не се подобри безбедноста

Илон Маск и група експерти за вештачка интелигенција и индустриски директори повикаа на шестмесечна пауза во напредниот развој на вештачката интелигенција додека не се постигнат заедничките безбедносни протоколи за таквиот…

Текстот Маск и водечките експерти сакаат да го паузираат развојот на вештачката интелигенција додека не се подобри безбедноста е превземен од USB.mk.