Маск: Кина е заинтересирана да направи меѓународни AI правила

Американскиот претприемач и милијардер Илон Маск верува дека Кина е заинтересирана за кооперативна меѓународна рамка за вештачка интелигенција од разговорите што ги имаше кога ја посети Кина пред неколку недели….

Текстот Маск: Кина е заинтересирана да направи меѓународни AI правила е превземен од USB.mk.