Маск најави дека ќе создаде конкуренција на ChatGPT

Милионерот Илон Маск изјави дека ќе лансира платформа за вештачка интелигенција наречена „TruthGPT“ за да се натпреварува со Мајкрософт и Гугл во оваа област. Маск ја критикуваше партнерската компанија на…

Текстот Маск најави дека ќе создаде конкуренција на ChatGPT е превземен од USB.mk.