Маск не одолеа – основаше своја компанија за вештачка интелигенција

Шефот на Tesla и SpaceX, Илон Маск, е ко-основач на компанијата за вештачка интелигенција OpenAI, која стана глобално позната по својот ChatGPT AI chatbot. Маск ја напушти компанијата во 2018…

Текстот Маск не одолеа – основаше своја компанија за вештачка интелигенција е превземен од USB.mk.