Меѓународната вселенска станица мораше да се помести за да избегне судир со отпад

Меѓународната вселенска станица (ISS) пред два дена беше принудена да помине во друга орбита за да не биде погодена од вселенски отпад, според руски извори. Моторот на усидрениот вселенски брод…

Текстот Меѓународната вселенска станица мораше да се помести за да избегне судир со отпад е превземен од USB.mk.