Мета има вештачка интелигенција која преведува на речиси 100 јазици

Системот за превод SeamlessM4T се потпира на вештачка интелигенција, поддржува речиси сто светски јазици кога станува збор за превод и транскрипција, што Мета ги споредува со научна фантастика. Универзални преведувачи,…

Текстот Мета има вештачка интелигенција која преведува на речиси 100 јазици е превземен од USB.mk.