Microsoft заменува новинари со роботи

Microsoft ќе замени десетици новинари со автоматски системи за избор на вести на веб-страницата МСН, јавија медиуми од САД и Велика Британија. Преземањето на стории од други медиуми и избор…

Текстот Microsoft заменува новинари со роботи е превземен од USB.mk.