Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз!

Научниците успеале да оживеат мало животно кое било замрзнато во сибирскиот вечен мраз 24.000 години. Откако било загреано и нахрането, ова безрбетно животно одеднаш се активирало, па дури и започнало…

Текстот Микроорганизам оживеа по 24.000 години поминати под сибирскиот мраз! е превземен од USB.mk.