Минатата година беше шеста најтопла година на Земјата од почетокот на мерењето

Минатата 2021 година беше шестата најтопла година на Земјата од почетокот на мерењата, соопшти во четвртокот Националната океанска и атмосферска администрација на САД. Просечната температура на површината на копното и…

Текстот Минатата година беше шеста најтопла година на Земјата од почетокот на мерењето е превземен од USB.mk.