Мистериозен купувач: Дава 60 милиони за обука на вештачката интелигенција на објавите на Reddit

Податоците, создадени од луѓе, се сè повреден ресурс во еден вид војна на модели на вештачка интелигенција во потрага по информации. По почетниот раст и возбуда за вештачката интелигенција, моменталниот…

Текстот Мистериозен купувач: Дава 60 милиони за обука на вештачката интелигенција на објавите на Reddit е превземен од USB.mk.