Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени

Астрономи открија мистериозни радиосигнали кои доаѓаат од правец на Млечниот Пат, а кои не се вклопуваат со познатиот образец на променлив радио извор, што би можел да укажува на нова класа…

Текстот Мистериозни сигнали доаѓаат од правец на Млечниот Пат, астрономите зачудени е превземен од USB.mk.