„Модерна“ бара итно одобрување на нејзината вакцина

Фармацевтската компанија „Модерна“ побара од регулаторите на САД и Европа да ја дозволат употребата на нејзината вакцина против коронавирус. Компанијата побара од Администрацијата за храна и лекови на САД (ФДА)…

Текстот „Модерна“ бара итно одобрување на нејзината вакцина е превземен од USB.mk.