На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око (ВИДЕО)

Целосно дигиталната скенирана и потоа испечатена очна протеза има потенцијал да ги скрати листите на чекање, но и на пациентите да им понуди пореалистична замена за нивното биолошко око. Во…

Текстот На Британец му е вградено првото 3Д-печатено протетско око (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.