На руските научници во борбата против коронавирусот ќе им помага вештачка интелигенција

Руски научници создадоа вештачка интелигенција која ќе им биде од помош во дијагностицирањето коронавирус, пишува RT, повикувајќи се на Националната технолошка иницијатива (НТИ). Платформата „Антикорона“ ќе биде една од можностите…

Текстот На руските научници во борбата против коронавирусот ќе им помага вештачка интелигенција е превземен од USB.mk.