Набргу ќе можеме да ја видиме космичката експлозија со голо око, се гледа еднаш во животот

Небесен танц меѓу две ѕвезди оддалечени 3.000 светлосни години ќе резултира со експлозија толку сјајна што ќе биде видлива со голо око со денови, изјавија денеска астрономите од Универзитетот „Нотингем…

Текстот Набргу ќе можеме да ја видиме космичката експлозија со голо око, се гледа еднаш во животот е превземен од USB.mk.