Најголемиот целосно електричен авион го изврши првиот лет (ВИДЕО)

Новите страници на историјата на авијацијата беа испишани оваа недела, откако својот прв лет го изврши најголемиот целосно електричен авион на светот. Се работи за електричниот авион наречен eCaravan, кој е…

Текстот Најголемиот целосно електричен авион го изврши првиот лет (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.