Најголемиот хибриден брод во светот ќе плови меѓу Франција и Англија

Компанијата Brittany Ferries го најави пристигнувањето на најголемиот хибриден брод во светот за 2024 година. Бродот, наречен Saint-Malo, беше објавен во официјалното соопштение, долг е 194,8 метри и има капацитет…

Текстот Најголемиот хибриден брод во светот ќе плови меѓу Франција и Англија е превземен од USB.mk.