Намалено производството на пластика во светот поради пандемијата

Годишното производство на пластика опадна за 0,3 проценти во 2020 година поради здравствената криза, што е само трет пат од Втората светска војна, соопшти Европската асоцијација за пластика PlasticsEurope. Во…

Текстот Намалено производството на пластика во светот поради пандемијата е превземен од USB.mk.