Направен е првиот чекор во спречувањето на создавањето роботи убијци?

Минатиот месец во Холандија се одржа самит на кој се разговараше за употребата на вештачката интелигенција во војската и на бојното поле. Chatbot ChatGPT ни го покажа потенцијалот на вештачката…

Текстот Направен е првиот чекор во спречувањето на создавањето роботи убијци? е превземен од USB.mk.