Направено „срце на чип“, чука како човечко

Претставен е нов модел на „срце на чип“, а го создале научници од Лос Анџелес. Нивниот модел има за цел да ги подобри испитувањата на третманите за рак, кои честопати…

Текстот Направено „срце на чип“, чука како човечко е превземен од USB.mk.