НАСА ја лансираше првата ракета од комерцијален космодром во Австралија

Американската вселенска агенција НАСА испиша нова страница во историјата откако лансираше ракета од далечна локација во Австралија. Испиша историја затоа што беше првото лансирање на ракета на НАСА од комерцијален…

Текстот НАСА ја лансираше првата ракета од комерцијален космодром во Австралија е превземен од USB.mk.