НАСА ја продолжи мисијата на лендерот InSight на Марс

Тимот на американската вселенска агенција НАСА, задолжен за лендерот InSight Mars, одлучи да го продолжи времетраењето на мисијата со цел да се „максимизираат научните истражувања“. Лендерот требаше да го исклучи…

Текстот НАСА ја продолжи мисијата на лендерот InSight на Марс е превземен од USB.mk.