НАСА лансираше балон со големина на фудбалски стадион

Американската вселенска агенција НАСА во саботата успешно лансираше научен балон под висок притисок (HPB) во Нов Зеланд, постигнувајќи 15-годишна цел. Балонот со големина на фудбалски стадион беше лансиран од аеродромот…

Текстот НАСА лансираше балон со големина на фудбалски стадион е превземен од USB.mk.