NASA лансираше пробен систем за менување на насоката на астероиди

Како дел од тестирањето на планетарниот одбранбен систем, NASA успешно лансираше вселенски брод чија задача е да удри во астероид и да го пренасочи од траекторијата што потенцијално може да…

Текстот NASA лансираше пробен систем за менување на насоката на астероиди е превземен од USB.mk.