NASA предупредува: Астероид со големина на стадион се движи кон Земјата

Американската вселенска агенција NASA предупреди на „дожд“ од астероиди кои се движат кон Земјата, а нивниот дијаметар се движи од 10 до 213 метри. NASA постојано ја следи состојбата во…

Текстот NASA предупредува: Астероид со големина на стадион се движи кон Земјата е превземен од USB.mk.