НАСА успешно изврши важен тест на ракетата SLS

Американската вселенска агенција НАСА успешно изврши тестирање на ракетата SLS (Space Launc System), која се однесува на полнење на резервоарот со гориво. Ова е таканаречената „проба на мокра облека“, која…

Текстот НАСА успешно изврши важен тест на ракетата SLS е превземен од USB.mk.