National Geographic го истражуваше Монт Еверест со помош на дрон (ВИДЕО)

Монт Еверест е место за успех на планинарите, но и катастрофите кои се случуваат во текот на искачувањето на врвот. Екипата на National Geographic сними документарец под името „Lost Everest“, а…

Текстот National Geographic го истражуваше Монт Еверест со помош на дрон (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.