Научни белешки на Алберт Ајнштајн продадени за 11,6 милиони евра

Ракопис на познатиот физичар Алберт Ајнштајн, во којшто тој ја подготвувал својата Теорија на релативноста, е продаден на аукција за рекордни 11,6 милиони евра, во Париз. Претходните рекорди за ракопис…

Текстот Научни белешки на Алберт Ајнштајн продадени за 11,6 милиони евра е превземен од USB.mk.