Научници изумија радарска технологија што може да предвиди мозочен или срцев удар

Научници од Хамбург можат да откријат знаци за мозочен или срцев удар во рана фаза со помош на радарска технологија. Технологијата може и да ја предвиди смртта кај неизлечиво болните…

Текстот Научници изумија радарска технологија што може да предвиди мозочен или срцев удар е превземен од USB.mk.