Научниците изработија виртуелна симулација на вселената

Иако научниците се уште не ја истражиле вселената, тоа не ги спречи да почнат да размислуваат за виртуелна вселена. Научниците од Универзитетот во Цирих отидоа и чекор понатаму и направија…

Текстот Научниците изработија виртуелна симулација на вселената е превземен од USB.mk.