Научниците на подрачјето на вулкан на Камчатка открија нов минерал

Петровит е називот што научниците од Државниот универзитет во Санкт Петербург му го дадоа на новооткриениот минерал на полуостровот Камчатка, на Далечниот Исток на Русија. До откритието дојде по деценија…

Текстот Научниците на подрачјето на вулкан на Камчатка открија нов минерал е превземен од USB.mk.