Научниците открија мистериозни честички внатре во сонцето

Научниците открија дека за време на мистериозниот процес на Сонцето се формираат неутрини, елементарни честички, а тоа може да им помогне подобро да ги разберат сите тајни на оваа ѕвезда,…

Текстот Научниците открија мистериозни честички внатре во сонцето е превземен од USB.mk.