Научниците открија планета слична на Земјата

Камената планета има температура како онаа на планетата Земја, но и многу пократка орбита околу своето Сонце. Астрономите конечно го потврдија тоа што досега само се претпоставуваше – постоење на…

Текстот Научниците открија планета слична на Земјата е превземен од USB.mk.