Научниците открија зошто Ковид-19 е смртоносен за некои луѓе

Клучен се покажа протеинот интерферон тип I, што го спречува ширењето на инфекцијата во телото, а кои кај некои не функционира како што би требало. Научниците веќе со месеци пробуваат…

Текстот Научниците открија зошто Ковид-19 е смртоносен за некои луѓе е превземен од USB.mk.