Научниците откриле антитело кое го неутрализира вирусот што предизвикува Ковид-19

Научниците од Медицинскиот факултет при Универзитетот во Питсбург ја изолирале најмалата биолошка молекула што целосно и специфично го неутрализира вирусот што предизвикува Ковид-19, пренесува „Њујорк пост“. Компонентата на антителото е…

Текстот Научниците откриле антитело кое го неутрализира вирусот што предизвикува Ковид-19 е превземен од USB.mk.