Научниците снимиле раѓање на ѕвезден систем (ВИДЕО)

Научници од Европската јужна опсерваторија успеаја да фотографираат раѓање на ѕвезден систем. Она што успеале да го доловат е самиот почеток на раѓање на ѕвездениот систем. Астрономите околу ѕвездата AB-Aurigae…

Текстот Научниците снимиле раѓање на ѕвезден систем (ВИДЕО) е превземен од USB.mk.