Научниците веруваат дека ја решиле мистеријата за потеклото на Црната чума

Научниците веруваат дека го нашле одговорот на 700-годишната стара мистерија за потеклото на Црната чума, најсмртоносната пандемија во историјата што ја зафати Европа, Азија и Северна Африка во средината на…

Текстот Научниците веруваат дека ја решиле мистеријата за потеклото на Црната чума е превземен од USB.mk.