Научник тврди: AI очилата ќе им дадат на луѓето супермоќ

Научник тврди дека очилата, придвижувани од вештачка интелигенција, еден ден ќе им дадат на луѓето „супермоќи“, односно способност да знаат кога некој ги лаже или кога на некој му се…

Текстот Научник тврди: AI очилата ќе им дадат на луѓето супермоќ е превземен од USB.mk.